TAPA-LOOBU MATK 19. juuni 2021

Tapa või Loobu?

Matk kulgeb algusega Tapa Valgejõe silla juurest läbi Ridaküla, Vohnja, Loobu ja sealt edasi Läsnale.Matka pikkus on ca 32km, selle jooksul saab nautida nii ilusaid vaateid, erinevaid kultuurisündmusi, tutvuda kohaliku ajalooga, nautida liikumist ja seltskonda.Matka eesmärk on tõmmata tähelepanu Tapa-Loobu tee äärde plaanitava Uku liivakarjääri laastavatele keskkonnamõjudele:
https://virumaateataja.postimees.ee/…/rahvaparandit-mis…

Päevakava:
10.00 Start Tapalt Valgejõe saare Munakivi silla juurest
11.00, 11.15, 11.30 Kohajutt ja käsitöö keraamika näitus Ridaküla seltsimaja juures
13.30, 13.45, 14.00 Kohajutt Vohnja mõisa juures
17.00, 17.15, 17.30 Kohajutt Läsna Rahvamaja juures
18.00 Pidulik matka lõpetamine Läsna Rahvamaja juures, tantsuks mängib Nedsaja küla bänd (https://www.youtube.com/watch?v=lfDKFoIwxXg)Nedsaja küla bändi kontsert on kõigile matkajatele rajakaardi ettenäitamisel tasuta. Kõik muusikahuvilised, kes matkama ei jõudnud, saavad kontserti nautida 5€ eest.Kõigile matka lõpetajatele supp Läsnal.Rada on märgistatud, teel on samuti erinevaid infotahvleid, mis kohti tutvustavad. Kulgeda saab nii jalgsi, kui ka rattaga

.Rajakaart on leitav siit:
https://www.google.com/maps/d/edit…

Matka jooksul saab koguda templeid, ning kõigi templi kogujate vahel loositakse matka lõpus välja auhindu.
Prinditud kaardi saab kätte Tapal enne starti isikut tõendava dokumendi alusel. Matkajad, kes soovivad startida poolelt rajalt saavad kaardi kätte ka Vohnjast (12.00 – 14.30)Peatus paikades on võimalus soetada kohalikku toodangut, avatud on puhvetid.
Vohnjas ja Läsnal võimalus osta Sushi Tigeri hõrgutisi – maitseelamused garanteeritud! Samuti on Vohnjas avatud Kadrina Naissalga mobiilne traumapunkt, kust saab vajadusel varbale plaastri ja pika pai.

Matkamiseks pane end kirja siin: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeRIMOEJlZ…/viewform…

Hind täiskasvanule 10€ (registreerimine loetakse kordaläinuks peale makse laekumist), alla 18 aastased matkavad tasuta – registreerimine samuti vajalik.Registreerumise kinnitab osalustasu ülekanne SA KADRINA SPORDIKESKUS EE292200221062033454, selgitusse kirjuta osaleja(te) ees ja perekonnanimi.Kui vajad bussi transporti Läsnalt Tapale, siis märgi see samuti registreerudes ära.Buss hommikul Läsnalt Tapale väljub kell 09.00.
Buss õhtul Läsnalt Tapale väljub kell 19.30. (Kui nende väljumisaegadega bussid täituvad, lisame võimalusel lisaväljumised.)Ühe otsa bussipilet maksab 5€ ja tuleb vajadusel tasuda koos osalustasu ülekandega. (selgitusse lisa +buss)Lisaks on võimalik broneerida ka koht jalgrattale kärus õhtul väljuva bussiga samal ajal (19.30). Ühe ratta koht kärus maksab 2€ ja tuleb tasuda koos ülekandega (selgitusse lisa +ratas).


Siis on Sul võimalik tulla matkale ka rongiga ja õhtul samuti Tapalt rongi peale minna.Kutsu sõber kaasa ja tule nautima!Infot päeva sündmuste kohta leiad siit ürituste lehelt ja info täieneb.Ootame Teid matkama!

Kadrina Kultuurikoda, Kadrina spordikeskus, Läsna rahvamaja, Vohnja mõis, Ridaküla seltsimaja, Huviklubi Nelson ja Neeruti Selts