Kanuujõed

Pakume ühe, kahe ja kolmepäevaseid  matku Valgejõel, Põltsamaa, Kunda, Loobu, Soodla, Jägala, Pärnu, Pirita, Ahja, Võhandu ja teistel jõgedel. Kogenumatele pakume ekstreemelamust kevadisel või sügisesel Selja jõel.

Valgejõgi

Oma vaheldusrikkuse ja ilu poolest on Valgejõgi arvatavasti parim põhja Eesti jõgi kanuumatkamiseks. Jõe läbimine ei ole raske ka algajatele, samas on piisavalt kohti kus saab nautida vulisevat vett. Tänu oma 77 km. pikkusele võimaldab Valgejõgi koostada matkamaruute nii 1-päevasteks kui 2-päevasteks matkadeks.

1-päevased matkad Valgejõel:

1. variant – Algusega Tapalt ning lõpuga Pala külas Sikka metsavahi juures paikneval sillal. Sellel matkateekonnal on jõgi rahulik, võimaldades ideaalset matkaelamust ka algajatele. Lõunapaus toimub looduslikult imekaunis kohas.

2. variant – Algusega Suru sillal ning lõpuga Nõmmeveski paisu juures. Sellel teekonnal on jõgi kärestikulisem, aga samas ka algajatele läbitav. Elamus on pisut ekstreemsem kui esimese variandi korral.

2-päevane matk Valgejõel.

Algus Tapal, lõpp vastavalt tasemele kas Suru sillal või Valgejõe külas. Teekonnal läbitakse pea kogu Valgejõe “kanuutatav” osa nähes kogu jõe ilu ja võlu. Ööbimine oma varustusega telkides Põhja Kõrvemaa looduskaitseala maalilises rüpes. Lõkkeromantika ja matkaelamus garanteeritud.

Põltsamaa jõgi

Põltsamaa jõgi on maaliline jõgi, mille “kanuutatav” osa kulgeb läbi Endla looduskaitseala, läbi soode Põltsamaa linna ning ühinedes Pedja jõega suubub Emajõkke.

1-päevane matk Põltsamaa jõel.

Alustatakse Põltsamaa jõe Piibe maantee sillalt. Matkateekond läbib Endla raba ning Endla looduskaitseala. Jõgi on rahulik ja soiste kallastega. Lõpetatakse Rutikveres.

2-päevane matk Põltsamaa jõel.

1. variant – Alustatakse Piibe maantee sillalt edasi läbitakse teekond: Põltsamaa jõgi – Nava jõgi – Endla järv – Räägu kanal – Sinijärv – Räägu kanal – Põltsamaa jõgi Ööbimine oma varustusega telkides Endla looduskaitseala maalilises rüpes. Lõkkeromantika ja matkaelamus garanteeritud. Matk võimalik alates 1. juulist.

2. variant – Alustatakse Põltsamaa lähistelt Tallinn-Tartu maantee silla juurest. Lõpetatakse Emajões. Ööbimine oma varustusega telkides Kolga-Jaani lähistel. Lõkkeromantika ja matkaelamus garanteeritud.

Pärnu jõgi

Pärnu jõgi on oma veerohkuse tõttu sõidetav ka keskmisest kuivemal suvel. Suve teisel poolel esineb tihedalt kõrkjatesse kasvanud lõike mis tekitavad kena “dzungli” tunde. Jõgi sobib eriti hästi algajatele kuna on üldiselt päris lai ja rahulik. Mõned kärestikud siiski on. Pikim kärestik algab peale Rae silda. Olenevalt veetasemest pakuvad elamusi ka mõned vanad veskitammid.

Matka alustamiseks on mitmeid sobivaid kohti.

Ühepäevast matka on hea alustada Türilt või Laupa mõisa juurest ja lõpetada Kurgjal.
Matka pikkuseks siis vastavalt 27 km või 21 km mille läbimiseks kulub aega ca 5-6 tundi. Mõnus laagrikoht on Kurgjal C.R. Jakobsoni majamuuseumis.

Kahepäevase matka algus samuti Türilt ehk Laupalt ja lõpetamine Suurejõel või Vihtral. Matka kogupikkus olenevalt algus ja lõppkohast 35 kuni 47 km.